"Imanap Hazánkért" - január 18-án, hétfőn, Árpád-házi Szent Margit ünnepén. "Kerestem köztük olyan embert, aki falat építene, és odaállna a résbe elém az országért..”
 (Ez.22, 30) Az ezévi Imanap levele:

Kedves Testvérek!

Pál apostol arra biztat minket, hogy “szüntelenül imádkozzunk” - és el kell ismernünk, hogy van is miért imádkoznunk! Európa, és általában a keresztény civilizáció komoly válságban van, velünk - országunkkal, hazánkkal - együtt. Mi azonban hiszünk a keresztény megújulásban! Hisszük, hogy a 21. század Isten évszázada és nekünk minden kegyelem a rendelkezésünkre áll, hogy éljünk vele, Isten dicsőségére és az emberek javára! Ezért az elmúlt évben is sok missziós alkalmat szerveztünk, ezért imádkozunk közösségeinkben és ezért szerveztük 2004 óta a Nemzeti Imanapot is, mert hisszük, hogy van remény, van kiút, van megújulás hazánknak és nemzetünknek! Ezért terjesztjük a hazánkért, mint Szent István országáért való ima fontosságát, szervezzük a “Szent István országáért” lelki napokat is, amit 2016-ban is szeretnénk országszerte mind több helyen megtartani. 

Az elmúlt években megtapasztalhattuk Isten kegyelmét. A missziós összejöveteleken gyógyulások, imameghallgatások, megtérések történtek. Többen egyre buzgóbban szolgálnak és segítik hazánk és nemzetünk megújulását. Hisszük, hogy Istennek vannak válaszai hazánk és nemzetünk problémáira! Nekünk az a dolgunk, hogy ezeket kiimádkozzuk és megvalósítsuk, amennyire erőnkből telik... Hiszen problémák vannak bőven: kiürülő és elfogyó országban élünk, az ökológiai válság sem kerül el bennünket és a világháborús övezetei is egyre közelebb kerülnek határainkhoz, miközben sokszor itthon is hiányzik a szándék és a tett a békére és kiengesztelődésre. Szükségünk van az erkölcsi meg-újulásra és arra, hogy felülkerekedjünk a politikai, gazdasági és kulturális válságon, ami nemzetünket is sújtja!
Nem adhatjuk fel a reményt! Imádkozzunk együtt hazánk megújulásáért! Szervezzük meg, hogy Magyarország minden községében, városában, minden egyházközségben és egyházmegyében felszálljon a közös imádság, mint jó illatú áldozat Isten elé!

Az elmúlt években több mint húszezer példányban terjesztettük a Nemzeti Imanapra kiadott Imádságok hazánkért és az Imádságok hazánkért 2 imafüzetet és a hasonló elmélkedő füzetet is. (A ingyenes 2. füzetből van még, amit szívesen kérésre szívesen küldünk, illetve a két füzetből készítettünk egy közös kiadványt is, ami kedvezményes áron 300 Ft-ért kérhető - lásd a másik oldalon.) Szervezzük meg, hogy 2016. január 18-án, hétfőn az egész országban mindenhol imádkozzunk hazánkért és nemzetünkért! Az egész Kárpát-medencében lobbanjon fel az ima, a kiengesztelődés, a hazaszeretet tüze, és az isteni kegyelem hatalmas áradata mossa át életünket!

Mit tehetünk január 18-án hazánk megújulásáért?
- A január 18-i hétfői szentmisét felajánlhatjuk hazánkért (bárcsak minden templomban megtörténne, milyen csodálatos erő lenne ebben!).
- Terjeszthetjük az imafüzetet, ezzel is segítve a hazánkért való imát.
- Szervezhetünk imaalkalmat közösségünkben, egyházközségünkben.

“Szent István országáért” - lelki- és imanapok egész évben!

Ha szeretnéd tudni, mi Magyarország hivatása és küldetése, ha szeretnél elmélyülni Isten igazságában, irgalmában és szeretetében, akkor szeretettel ajánljuk figyelmedbe, közösséged, egyázközséged figyelmébe a “Szent István országáért” lelki napunkat! 
Rugalmasan alkalmazkodunk a körülményekhez, így lehet egy vagy több imaóra, előadás, kiscsoportos beszélgetés, szentségimádás, szentmise... 
Előadó: Sipos Gyula (Sípos (S) Gyula)
Várjuk a telefonodat vagy leveledet!

Postacímünk: 2045 Törökbálint, Templom u. 13.
Telefon: 06-30/33-88-245 (Sipos Gyula)
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Honlap: www.szeretetfoldje.hu

 

Jótevőinkért minden nap imádkozunk!
Támogathatjuk a “Szent István országáért” Imanapokat egyéb szervező munkával, imával és adománnyal is. (Támogatni lehet minket a Szeretet Földje Közhasznú Alapítványon keresztül, számlaszám: 10700268-04975106-51100005.)
Szervezhetünk egész évben is olyan programokat  amelyek elősegítik a megújulást! Mi szívesen segítünk, elmegyünk előadást, gyógyító összejövetelt, lelki napot tartani...

Imával és szeretettel: Sipos Gyula

Hirdetés - 2015. augusztus 30.

Ezen a vasárnapon az évnyitó-szentmisével kezdetét veszi az új tanév, így a hitoktatás is. Kérem a kedves Szülőket, hogy kísérjék figyelemmel a gyermekek hitbeli növekedését, és a szentmiséken való részvételükkel kérjük a Szentlélek vezetését egész évben. Mind a szülők, [ ... ]

Tovább >
Hirdetés - 2015. augusztus 23.

A tanuló ifjúságnak az évnyitó szentmisét: a jövő vasárnap: augusztus 30-án fél 9-kor tartjuk. Ugyanezen a napon lesz templomunkban a Termény- hálaadás is. Kérem, szombaton estig hozzanak terményeket, melyet az oltárra teszünk, a megáldáshoz.

Templomunk búcsúja szeptember 6-án [ ... ]

Tovább >
Hirdetés - 2015. augusztus 16.

Ma, szombaton, augusztus 15-én Nagyboldogasszony, kötelező ünnepe van. Templomunkban is vasárnapi miserenddel.
  Holnap-vasárnap tartják a Csongrádi búcsút de.10 órakor, melyre szeretettel várják a szegvári híveket is.

Augusztus 20-án csak reggeli szentmise lesz nálunk. Az esti mise [ ... ]

Tovább >
Hirdetés - 2015. augusztus 9.

Augusztus 11-én, kedden 20:30 –kor a Szentesi Megyeháza udvarán: „Legyetek jók, ha tudtok „címmel Néri Szent Fülöpről lesz előadás a Budaörsi Latinovics Színház közreműködésével. Kedvezményes jegyek Kovácsné Nagy Erzsébetnél igényelhetők.

Szombaton, augusztus 15-én [ ... ]

Tovább >
Hirdetés - 2015. augusztus 2.

Most vasárnap augusztus hónap első vasárnapja van. egésznapos szentségimádás van templomunkban. Kérem a Kedves Híveket, nézzék meg a hátul kitett füzetet, hogy van-e még üres hely. Figyeljünk arra, hogy ne maradjon őrizetlenül a Szentségi Jézus Este közös szentóra lesz 17 órai [ ... ]

Tovább >
Hirdetés - 2015. szeptember 6.


Megköszönjük Száva Szabolcs atyának, hogy eljött közénk, és együtt ünnepelhettük búcsúnkat. Isten áldja meg Őt és híveit, vezesse továbbra is a Szentlélek.

A jövő vasárnap a reggeli szentmisében szeretnénk az első osztályosokat, szüleiket egy áldásban részesíteni, [ ... ]

Tovább >
Other Articles

Keress bennünket a Facebookon is!