IFJÚSÁGI HITTANÓRÁK TÖRTÉNETE

 Az 1973/74-es tanévben itt működött káplán atya összeszedte a templomba járó fiatalokat, és aki az Ő szavukra szívesen részt vettek hetente 1 órán át hittel kapcsolatos beszélgetésben. Így indult az ifjúsági hittan Szegváron. Majd a következő káplán, aki nagy lendülettel, mint újmisés érkezett és vetette magát a fiatalok meghódítására, sok munkájával 15-18 fiatalt becserkészett ennek az ügynek. Hetente 1-1,5 órán át hallgattuk, vagy kérdezgettük Őt, aki bizony közel hozta Istent mindannyiunk számára. Nagyon bennünket érintő témákról és eseményekről volt szó, és nem utolsósorban jó kis közösség alakult ki. Sajnos 1 év után máshová helyezték és nem volt, azaz nem lett volna folytatás, ha meg nem ismertet bennünket más városban élő hasonlóan gondolkodó fiatalokkal. Így az Ő közösségükben is, itthon is örömmel jöttünk, és folytattuk továbbra is a nagy eszmecseréket, olykor imádkozva egy-egy fontos ügyért. Évek múlva ez a csapat a házasodással kissé eltávolodott egymástól, azaz már feloszlott a csoport, de a barátság megmaradt.

Az 1990-es évek elején ismét kis mag összejött a már 8. osztályt elvégzett fiatalokból és a Frajna András atya kelkivezetésével kezdett összekovácsolódni. Ezután mindig voltak, akik bekapcsolódtak, és szerettek volna egy jó kis közösséghez tartozni. A papcsere kicsit megint szüneteltette ennek a folyamatát, de pár év múlva, megint újabb fiatalokkal beindult az csoport. Ekkor már a Katolikus Körben voltak a foglakozások, beszélgetések.

Jelenleg pár éve: Szabó Judit hitoktató vezetésével majd az idei évtől Kovács Rita hitoktató vezetésével hetente, kéthetente vannak közös beszélgetések, filmnézés, stb.

Mindig aktuális témákat dolgoznak fel a jelenlévők, és mindig igyekszik a vezető az Egyház tanítását tolmácsolva vezetni a beszélgetést.

Voltak olyan esetek, amikor a lelkigyakorlat vezető atyát is meghívtunk egy-egy beszélgetésre, ismerkedésre. Jó kirándulásokat, táborokat is szervezünk és egy-egy vidéki programra is szívesen megy együtt a csoport.

Jó közösség, kedves barátságok, akár szerelem is alakul az évek során a résztvevő tagok között. 

Szeretettel ajánljuk a fiataloknak, bátran vegyenek részt, és jöjjenek, ha jó közösségbe szeretnének tartozni.  

(PM)

Keress bennünket a Facebookon is!