Notice: Undefined variable: useDefList in /home/szegvaro/public_html/kisboldogasszony.hu/templates/jsn_epic_pro/html/com_content/category/blog_item.php on line 43

ISTEN SZERETETE

(beszámoló a kurzusról)
 
A szegvári Élővíz forrás közösség szervezésében április 17-19-ig Isten szeretete belső gyógyító kurzust tartottunk a katolikus körben. Igen szép számú volt a jelentkezők létszáma 40 fő, amely főleg vidéki testvérekből tevődött össze. A szegvári hívek fülei nem nyíltak meg Isten hívó szavára, nem lehettünk „próféták a saját hazánkban.” Érkeztek hozzánk Mindszentről, Szentesről, Csongrádról, Gyuláról. Szarvasról, Békéscsabáról, Bordányból és Kiskunfélegyházáról is. A kurzust Beke Tünde-Lidia vezette a Szent Ignác evangelizációs iskolából, és még 4 tanító társult mellé ezen szolgálathoz. A téma, mint a címe is elárulja Isten szeretetéről, az Isten kapcsolatokról és azok gyógyulásáról szólt. Röviden ismertetnék a hétvége tanításából, hogy olvasva mások is részesüljenek abból az ajándékból, amit Isten számunkra elkészített.

Isten szeretete az ember felé örök, feltétel nélküli szeretet. Isten mindannyiunkat személyesen szeret, nem kell kiérdemelni a szeretetét, Ő úgy szeret minket, ahogyan vagyunk. Isten nem távolságtartó, azt akarja, hogy közel legyünk hozzá.

Hogyan tapasztalhatjuk meg Isten szeretetét?
Mi az Isten szeretet nyelve felénk?
Az Isten szeretet nyelvét 5 pontban ismertették velünk.
1: Isten dicsérő, kedves szavakkal szól hozzánk Igéi által.
Szavaival szorosan körbeölel, mint az öv a ruhát. Az Ő szemében dicséretre méltók vagyunk. Ékes koszorú az Ő tenyerén, az ember, aki Istennel mindig a győztes lehet, hiszen a győztesnek jár a koszorú. Ő látja, hogy képesek vagyunk a győzelemre. Felékesít bennünket a Szentlélek ajándékaival és gyümölcseivel, ezek az Ő ékszerei a számunkra.
2: Isten tartalmas időt szán ránk
Van ideje rám az örökkévalóságig, türelmes és mindig ad új lehetőséget, hogy változzam.
3: Ajándékozó Isten
Milyen ajándékot adott Isten? pl: a szüleinket, barátainkat, imameghallgatást. Isten legnagyobb ajándéka azonban fia Jézus volt a számunkra, aki elhozta nekünk az örök élet ajándékát és általa kaptuk meg a Szentlélek ajándékát is.
4: Isten segítő, gondviselő szeretete
Kérjetek és kaptok. Isten gondoskodik az övéiről. Ő legyen az első, akihez kéréssel fordulunk, ne pedig az utolsó. Kérni kell, és hinni abban, hogy meg is kapjuk.
5: Gyöngéden érintő Isten
Jézus gyógyítása során megérintette a betegeket. A szentségek is Isten érintései. Pl. az áldozáskor érinti a nyelvünket.
Szó volt az Isten kapcsolatokról is. Hogyan tekintek Istenre, mint egy főnökre, akinek szolgálni kell, vagy gyermekként, akinek hite és bizalma van az ő Atyjában. Isten gyermeki kapcsolatra vágyik, és nekünk erre kell törekednünk. Aki szolgai kapcsolatban van Istennel, az azt gondolja, hogy az imákért ez és ez jár nekem, Ez tévút. Az imádságnak át kell mennie Isten imádásába ez a helyes út. Legyünk szerelmesek Istenbe.
Mi hogyan viselkedjünk Istennel szemben a szeretet nyelve alapján?
Dicsőítsük Istent szavainkkal, énekkel, tánccal, imával. Szánjunk rá időt, beszélgessünk vele kötetlenül, barátasian.

A mi ajándékunk legyen isten számára pl. a munkánk, az adományaink, egy jó szó, egy segítő szándék embertársaink iránt. Imádkozzunk másokért is. Szeretetünk tükröződjön egy mosolyban, egy érintésben és ezáltal Isten megáld minket is, hiszen az Istent szeretőknek minden a javukra válik.

Ezen a hétvégén sokakban átértékelődött az Isten irántunk érzett szeretete. Minden téma után imádkoztak értünk és szombat este közbenjáró imaszolgálat is volt, ahol személyes imát kérhettünk. Isten most sem volt szűkmarkú, a kurzus végén hallott tanúságtételek alapján rengeteg gyógyulást, szabadságot, szeretetet, belső örömöt tapasztaltak a lelkükbe a résztvevők.

Az imacsoportunk sok dicséretet kapott vendégszeretetünkért, és hálásak voltak, hogy még otthonainkat is megosztottuk a vidéki testvéreinkkel. 14 főnek adtunk szállást.
Hálát adok Istennek a hétvége kegyelmeiért és köszönet minden imacsoport tagnak, tanítónak és plébánosunknak szolgálatkész munkájáért.
(Gémes Anita)

Notice: Undefined variable: useDefList in /home/szegvaro/public_html/kisboldogasszony.hu/templates/jsn_epic_pro/html/com_content/category/blog_item.php on line 154

Notice: Undefined variable: useDefList in /home/szegvaro/public_html/kisboldogasszony.hu/templates/jsn_epic_pro/html/com_content/category/blog_item.php on line 43

 


Notice: Undefined variable: useDefList in /home/szegvaro/public_html/kisboldogasszony.hu/templates/jsn_epic_pro/html/com_content/category/blog_item.php on line 154

Keress bennünket a Facebookon is!